Средба на гувернерката со учениците кои донесоа бронзен медал од Меѓународната економска олимпијада.
„Финансиската едукација и финансиската инклузија, со особено внимание на младата популација, се значаен приоритет на Народната банка. Оттаму, Народната банка поддржува повеќе инцијативи во овој сегмент, вклучително и учеството на Меѓународната економска олимпијада, а особено радува кога младите се истакнуваат со забележителни знаења на меѓународните натпревари“ – гувернерката Ангеловска-Бежоска.

https://www.nbrm.mk/ns-newsarticle-soopstenie-07092023.nspx

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *