Агенцијата за филм во соработка со фестивалот „Браќа Манаки“, а во насока на приближување на филмската уметност до младите генерации, организираше присуство на ученици од средното училиште „Васил Антевски Дрен“- Скопје на проекција на филмот “The sleeping beast” во Центарот за Култура во Битола кој е наменет за средношколци или основци од повисоките одделенија.

Претходеше дводневна работилница “Наследниците на Манаки“, а на 24ти септември од 17:00 часот се одржа Церемонијата на доделување на наградата, која лично ја додели кинематограферката на филмот Elen Lotman.

International Cinematographers’ Film Festival MANAKI BROTHERS

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *