Во чест на патрониот празник на училиштето 28.10.2023 година беше организирана крводарителска акција во соработка со Институт за транзфузиона медицина и Црвениот крст на РСМ.
Уште еден успешен ден на полето на крводарувањето во СЕПУГС “ВАСИЛ АНТЕВСКИ-ДРЕН” 72 ученици и 8 вработени повторно ја покажаа хуманата страна со дарување на крв во есенската крводарителска акција.
Заедно во акцијата подари живот е дел од нашата емпатија и хуманост.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *