На ден 4.12.2023 (понеделник) учениците од Васил Антевски-Дрен присуствуваа на проектот за млади “DigiCoop for Youth Employment Platform” каде што се запознаа со новата дигитална платформа ” DigiCoop”. Целта на оваа платформа е сите информации кои се од голема важност за младите да бидат достапни на едно место, каде ќе имаат можност да најдат информации за натамошно образование, вработување и мобилност во нашата држава, но ќе имаат и можност да гледаат и огласи за вработување во Грција и Бугарија. Платформата е бесплатна и може да ја користат сите млади луѓе кои бараат подобри можности. Платформата може да ја најдете на www.digicoop.net

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *