Традицијата на соработка на нашето училиштето започната од наставникот Соња Панева уште далечната 2017 год. во Турција со истакнатиот ликовен творец и љубител на цвеќето и детето Живко Поповски – Цветин продолжува и денес. Денес во просториите на библиотеката Другарче, нашето училиште ја доби престижната ЦВЕТИНОВА НАГРАДА ЗА МИР. Во негова чест учениците од нашето училиште подготвија есеј на тема – Детето, неговите права….мирот, кој го прочита претседателот на училишната заедница Јована Петровска, а ученикот, Дамјан Брковски од 3/1 клас му ја подари својата ликовна творба посветена на мирот и љубовта.
Општина Кисела Вода како поддржувач на оваа активност беше наградена како и неколку општински основни училишта и детска градинка.
Продолжуваме континуирано да ја поттикнуваме креативноста на учениците во насока на унапредување на детските права, мирот и љубовта во светот.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *