Одбележување на месецот на франкофонијата во училиштето. Разговори со амбасадорот г-дин Благој Зашов – “Дипломатски разговори – средби и сеќавања” , употребата и значењето на францускиот јазик во дипломатијата и значењето на францускиот јазик во идна професија на учениците. Линковско поврзување со амбасадот во амбасада на РСМ во Париз – г-дин Габриел Атанасов поранешен наш ученик и франкофон – патот на успехот и дипломатските предизвици како и линковско поврзување со претставник на училиштето “Leonardo Da Vinci” Лион , Франција – соработка во заедничкиот Еразмус проект помеѓу нашите училишта со несебичната поддршка на Францускиот Институт – Скопје чии претставник на настанот беше Љупка Димова го одбележаа овој настан .Едукацијата и можноста за избор на патот на личниот развој на учениците остануваат и понатаму приоритет на образовниот процес на нашето училиште.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *