“Најдобар бизнис концепт за зелени иновации 2024“ за средни училишта во РСМ. Денес 23.03.2024 год.училишниот тим на ДРЕН под менторство на наставниците Емилија Ампева и Душица Кранго Марковска во финалето го освоија второто место со бизнис концептот TERRAMEA – fun meats nature пред комисијата во која членуваа претставници на Центарот за зелени иновации, Халкбанк , Македонија 2025 , Раде Кончар, GREENOVET, Стопанска Комора и Центар за развој на иновации и претприемачко учење во организација на Машински факултет.
ИДЕИТЕ ЗА БИЗНИС на учениците, ТЕОРЕТСКИТЕ ЗНАЕЊА, мотивацијата и желбата за успех ни даваат сила и верба училиштето да продолжи да ги зголемува вештините, знаењата и компетенциите на своите учениците. Горди сме на секој нивен успех и секогаш сме тука да ги поддржиме во нивните активности.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *