Во чест на одбележување на 30 години воспоставени билатерални односи помеѓу Република Северна Македонија и Шпанија , се организираше натпревар за изработка на лого и најдоброто амбасадата ќе го користи во нивната коресподенција. За таа цел, денес 26 Март, на покана од амбасадорт на Шпанија во нашата земја неговата екселенција амбасадорот Хосе Луис Лосано Гарсија учениците кои влегоа во тесен избор имаа чест да ги презентираат своите изработки пред амбасадорот, директорот на ЦССО г-дин Шериф Мифтари. Учениците беа среќни и горди на своите креативни дигитални логоа, покажаа одлични комуникациски вештини и аргументи дебатираа на англиски јазик. Ваквата неформална дружба со амбасадор од кариера за најголем дел од нив , отвори прашања за личниот пат на амбасадорот, како ја доживува нашата земја, македонската кујна, дали е тежок македонскиот јазик за изучување и многу прашања врзани за убавините на нашата и неговата земја. Горди сме на нивните дигитални логоа и благодарни на покажаниот интерес на учениците под менторство на наставникот Радојка Хелман Денковска, со цел унапредување на новиот образовен профил техничар за е трговија и дигитален маркетинг. Најдобрите три ученика ќе бидат јавно објавени и наградени од страна на неговата екселенција амбасадорот на Шпанија во РСМ .

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *