ИМАТЕ САМО УШТЕ ЕДНА МОЖНОСТ ДА СТАНЕТЕ ДЕЛ ОД НАШАТА ОБРАЗОВНА ИНСТИТУЦИЈА, А СО ТОА И ДЕЛ ОД ИДНАТА ЕКОНОМСКА И ПРАВНА ЕЛИТА!

ИМАТЕ САМО УШТЕ ЕДНА МОЖНОСТ ДА СТАНЕТЕ ДЕЛ ОД НАШАТА ОБРАЗОВНА ИНСТИТУЦИЈА, А СО ТОА И ДЕЛ ОД ИДНАТА ЕКОНОМСКА И ПРАВНА ЕЛИТА!
ТРЕТОТО ЕЛЕКТРОНСКО ПРИЈАВУВАЊЕ е на 28.06.2022, а доставувањето на документите на 29.06.2022.
ВЕ ОЧЕКУВАМЕ!

Прелиминарна ранг листа за упис во СЕПУГС „Васил Антевски Дрен“ – Скопје

Почитувани ученици, СИТЕ кои аплициравте за упис во СЕПУГС „Васил Антевски Дрен“ – Скопје, во текот на следните два дена (четврток и петок) треба да ги доставите документите во училиштето без оглед на пресметаните бодови на прелиминарната ранг листа, за да се финализира апликацијата за упис на ученици.

Конечната ранг листа ќе биде објавено најдоцна до 12:00 часот на 18.06.2022 година.

Прелиминарни ранг листи

Започни со пополнување на апликацијата за упис во средно училиште?

Започни со пополнување на апликацијата за упис во средно училиште?

Нарави го тоа денес преку новата платформа за уписи во средно обрзование!

✅ Кликни на линкот ➡️ https://e-uslugi.mon.gov.mk

✅Креирај профил како ученик со твојот е-маил од платформата www.schools.mk

✅Пополни ги сите потребни податоци и прикачи ги потребните документи

✅Притисни АПЛИЦИРАЈ

✅Испечати ја потврдата која потоа треба да се приложи во одбраното училиште

 

📢 За првото пријавување на учениците во конкурсниот рок, Порталот ќе биде отворен од 10.06.2022 (10.00 часот). Учениците ќе може да ги пополнуваат своите пријави (апликации) заклучно со 15.06.2022 (најдоцна до 15.00 часот), после што системот ќе биде затворен за аплицирање.
*Овој производ е подготвен во рамки на проектот „Дигитални услуги во сектор образование – фаза 2“, финансиран од Владата на Обединетото Кралство, со поддршка на Британската амбасада во Скопје. Мислењата и ставовите наведени во оваа содржина не ги одразува секогаш мислењата и ставовите на Британската Влада.

Запиши се во средно образование ДЕНЕС!

Запиши се во средно образование ДЕНЕС!

Новата платформа за уписи во средни училишта овозможува брз и едноставен процес.

Креирај профил на платформата ➡️ https://e-uslugi.mon.gov.mk со твојот е-маил од www.schools.mk и започнете со пополнување на апликацијата.

Не заборавај да ја испечатиш потврдата која по аплицирањето ќе треба да ја приложиш во одбраното училиште.

📢 За првото пријавување на учениците во конкурсниот рок, Порталот ќе биде отворен од 10.06.2022 (10.00 часот). Учениците ќе може да ги пополнуваат своите пријави (апликации) заклучно со 15.06.2022 (најдоцна до 15.00 часот), после што системот ќе биде затворен за аплицирање.
*Овој производ е подготвен во рамки на проектот „Дигитални услуги во сектор образование – фаза 2“, финансиран од Владата на Обединетото Кралство, со поддршка на Британската амбасада во Скопје. Мислењата и ставовите наведени во оваа содржина не ги одразува секогаш мислењата и ставовите на Британската Влада.

Од утре започнува пријавувањето на ученици во средни училишта!

Од утре започнува пријавувањето на ученици во средни училишта!

Креирајте профил на платформата ➡️ https://e-uslugi.mon.gov.mk со вашиот е-маил од www.schools.mk и започнете со пополнување на апликацијата.

 

📢 За првото пријавување на учениците во конкурсниот рок, Порталот ќе биде отворен од 10.06.2022 (10.00 часот). Учениците ќе може да ги пополнуваат своите пријави (апликации) заклучно со 15.06.2022 (најдоцна до 15.00 часот), после што системот ќе биде затворен за аплицирање.
*Овој производ е подготвен во рамки на проектот „Дигитални услуги во сектор образование – фаза 2“, финансиран од Владата на Обединетото Кралство, со поддршка на Британската амбасада во Скопје. Мислењата и ставовите наведени во оваа содржина не ги одразува секогаш мислењата и ставовите на Британската Влада.

Гимназија, музичко училиште, фискултурно училиште… Каде планираш да се запишеш?

Гимназија, музичко училиште, фискултурно училиште… Каде планираш да се запишеш?

Одбери го училиштето кое најмногу го сакаш и пополни ја апликацијата за запишување во истото!

✅ Кликни на линкот ➡️ https://e-uslugi.mon.gov.mk

✅Креирај профил како ученик со твојот е-маил од платформата www.schools.mk

✅Пополни ги сите потребни податоци и прикачи ги потребните документи

✅Притисни АПЛИЦИРАЈ

✅Испечати ја потврдата која потоа треба да се приложи во одбраното училиште

📢 За првото пријавување на учениците во конкурсниот рок, Порталот ќе биде отворен од 10.06.2022 (10.00 часот). Учениците ќе може да ги пополнуваат своите пријави (апликации) заклучно со 15.06.2022 (најдоцна до 15.00 часот), после што системот ќе биде затворен за аплицирање.

Го променивме и поедноставивме начинот на уписи во средно образование.

Го променивме и поедноставивме начинот на уписи во средно образование.

Сега можете да го завршите целиот процес онлајн!

Со едноставно кликање на платформата ➡️ https://e-uslugi.mon.gov.mk и пополнување на потребните податоци, вашата апликација ќе биде спремна за само неколку минути.

🗣 Биди дел од модерен образовен систем

 

📢 За првото пријавување на учениците во конкурсниот рок, Порталот ќе биде отворен од 10.06.2022 (10.00 часот). Учениците ќе може да ги пополнуваат своите пријави (апликации) заклучно со 15.06.2022 (најдоцна до 15.00 часот), после што системот ќе биде затворен за аплицирање.
*Овој производ е подготвен во рамки на проектот „Дигитални услуги во сектор образование – фаза 2“, финансиран од Владата на Обединетото Кралство, со поддршка на Британската амбасада во Скопје. Мислењата и ставовите наведени во оваа содржина не ги одразува секогаш мислењата и ставовите на Британската Влада.

Како да ја пополните апликацијата за упис во средно училиште?

✅ Кликнете на линкот ➡️ https://e-uslugi.mon.gov.mk

✅Креирајте профил како ученик со вашиот е-маил од платформата www.schools.mk

✅Пополнете ги сите потребни податоци и прикачете ги потребните документи

✅Притиснете АПЛИЦИРАЈ

✅Испечатете ја потврдата која потоа треба да се приложи во одбраното училиште

 

📢 За првото пријавување на учениците во конкурсниот рок, Порталот ќе биде отворен од 10.06.2022 (10.00 часот). Учениците ќе може да ги пополнуваат своите пријави (апликации) заклучно со 15.06.2022 (најдоцна до 15.00 часот), после што системот ќе биде затворен за аплицирање.
*Овој производ е подготвен во рамки на проектот „Дигитални услуги во сектор образование – фаза 2“, финансиран од Владата на Обединетото Кралство, со поддршка на Британската амбасада во Скопје. Мислењата и ставовите наведени во оваа содржина не ги одразува секогаш мислењата и ставовите на Британската Влада.