ИЗВЕШТАЈ ЗА УЧЕСТВОТО НА СЕПУГС ВАСИЛ АНТЕВСКИ ДРЕН НА НАТПРЕВАРИТЕ ОРГАНИЗИРАНИ ОД МЛАДИНСКАТА АСОЦИЈАЦИЈА НА СРЕДНИ СТРУЧНИ УЧИЛИШТА НА МАКЕДОНИЈА(МАССУМ) 2023 година

 

СЕПУГС Васил Антевски Дрен Скопје како член на Младинската асоцијација на средни стручни училишта на Македонија (МАССУМ) и годинава беше активен учесник на натпреварите организирани од МАССУМ. Натпревите беа организирани во повеќе различни категории и тоа:

  • интервју за работа на македонски јазик и интервју за работа на англиски јазик, јавно говорење, маркетинг план, најдобар бенд, најдобар соло изведувач, најдобра видео реклама, најдобра фотографија, најдобар филм, најдобра веб страна, најдобар штанд, најдобра драмска претстава, најдобра поетска творба, најдобар тим во серва, најдобар тим во баскет и најдобар пинг понгар и пинг понгарка.

Нашето училиште зема активно учество во следниве категории претставувано од следниве професори и ученици по категории: 

Интервју за работа на македонси јазик: Билјана Палчевска со ученичката Војана Петрова, Јавно говорење: Анета Стефановска и ученичката Јована Петровска, Маркетинг план: Лилјана Стојковска и Билјана Ниновска и учениците: Ангела Бошковска, Вања Чижбаноски, Матеј Стефановски, Рина Толева, Најдобар бенд и соло изведувач: Кристијан Стојановски и учениците: Бенд(Горјан Стевковски, Борјан Кочоски, Милица Арсиќ, Нестор Баштованкси) Соло – Милица Арсиќ, Дијана Стојановска Соло – Јована Стојквоска, Најдобра видео реклама: Славица Ковачевска Велкова со учениците: Марко Секулоски, Ирина Ацевска, Викторија Панчевска, Марко Николовски, Најдобар постер: Славица Ковачевска Велкова со ученикот: Марко Секулоски, Најдобра фотографија: Елизабета Брсакоска Георгиевска со учениците: Андреј Доневски и Виктор Божиновски, Најдобра веб страна: Радојка Хелман Денковска со учениците: Никола Николовски, Јована Михајловиќ, Виктор Георгиевски, Најдобар штанд: Драгана Ѓоревска со учениците: Андреј Митевски, Никола Дулевски, Деа Денковска, Јелена Спириќ, Најдобра модна ревија: Теодора Вучкова со учениците: Ана Митева, Анастасија Симоновска, Ангела Богатинова, Ева Блажевска, Катерина Ѓурчиноска, Јана Димитровска, Христијан Денковски, Урош Марковски, Анастасија Стојчевска, Марија Здравевска, Михаел Соколовски, Матео Димески, Марија Петровска, Марко Ристиќ, Миа Нецова, Кристијан Велковски, Миа Дангева, Најдобра поетска творба: Христина Вељановска Поњавиќ со ученичката: Мартина Николовска, Најдобра екипа во серва: Бобан Јовановски со учениците: Олег Трифуновски, Андреј Миленковски, Нина Велковска, Ангела Ристова.

По првичната селекција од страна на соодветните комисии формирани од организаторот натпреварите се одржаа на 05 и 06 мај 2023 година во Гостивар.

По завршувањето на натпреварите нашето училиште може да се пофали со следниве награди и признанија:

  • Прво место во категоријата Интервју за работа: професорката Билјана Палчевска со ученичката: Војана Петрова;
  • Прво место во категоријата Јавно говорење: професорката Анета Стефановска со ученичката: Јована Петровска;
  • Прво место во категоријата Најдобар маркетинг план: професорките Билјана Ниновска и Лилјана Стојковска со учениците: Ангела Бошковска, Вања Чижбаноски, Матеј Стефановски, Рина Толева;
  • Трето место во категоријата Најдобар штанд: професорката Драгана Ѓореска со учениците: Андреј Митевски, Никола Дулевски, Деа Денковска, Јелена Спириќ.

Наставник ментор за МАССУМ
Александар Мијоски