Втор настан по повод „Јустинијановите приказни“

На вториот настан по повод „Јустинијановите приказни“ нашето училиште доби покана од Правниот факултет ,,Јустинијан први,, да присуствува на овој настан, на кој своите спомени од факултетските денови и животни лекции стекнати во нивниот професионален развој ги раскажаа поканетите гости:
  • г-ѓа Наташа Трпеноска, адвокатка
  • г-дин Горан Михајловски, новинар
  • г-ѓа Кристина Атовска, новинарка
На овој начин се оствари поблиска соработка меѓу поканетите гости и нашите ученици како идни студенти на Правниот факултет На настанот присуствуваа проф.Снежана Бриндевска, проф.Ангела Динева и ученици од трета и четврта година како претставници од СЕПУГС ,,Васил Антевски-Дрен,,

МАТЕЈ ПЕТРОВСКИ – ПРВЕНЕЦ НА ГЕНЕРАЦИЈАТА 2019-2023 година

МАТЕЈ ПЕТРОВСКИ – ПРВЕНЕЦ НА ГЕНЕРАЦИЈАТА 2019-2023 година

Гордост на СЕПУГС ,,Васил Антевски-Дрен’’ – Скопје.

Традицијата продолжува. По тој повод училиштето на ден 14.09.2023 година му подари рачен часовник, а нашиот поранешен ученик г.дин Војдан Карапетковски – успешен бизнисмен, традиционално му подари лаптоп кој ќе му помогне во натамошното академско образование.
Успешната приказна е дел од поврзување на личната амбиција на ученикот, поддршката од училиштето и желбата за мотивација на донаторот поттикнувајќи ги сите ученици да се најдат на патот на успехот.

Среќен почеток на учебната 2023/2024 година

ПОЧИТУВАНИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,
Среќен почеток на новата учебна година генерација 2023/2024 год. Посакуваме сите заедно успешно  да одговориме на образовните предизвици кои се пред нас. Модуларните наставни програми модернизирани и прилагодени на современото време и пазарот на трудот не обврзува сите нас да биде проактивни , мотивирани и одговорни во постигнување на целите на ВОП.
Во училишните торби покрај учебниците , тетратките и приборот понесете голема насмевка, многуразбирање , грижа за соучениците и околината , бидете љубопитни и подгответе се за најубавиот период во Вашиот живот со цел стекнување на знаења, вештини и компетенции.
Тука сме да едуцираме, да бидеме Ваша поддршка и заедно да ги поминеме средношколските денови.
Наставниот кадар, стручните служби и директор на училиштето Ви посакуваат  среќна и  успешна учебна година!
 
Со почит, 
Директор СЕПУГС ” Васил Антевски – Дрен ” Скопје
м-р Тања Јовановска 

Корисни информации