На ден 08.02.2023 (среда) заедно со учениците од I-1 и I-2 од образовниот профил е-трговија и дигитален маркетинг ја поврзавме теоријата и практиката во работилница со следните содржини:
  • Креирање на online продавница
  • Одредување на таргет публика
  • Избор на продукти/услуги
  • Креирање име на бренд
  • Избор на Е-платформа
  • Креирање и дизајн на веб страна
  • Оптимизација на веб страна – SEO
  • Одредување метод на наплата
  • Промоција на online продавница
  • Привлекување на потенцијални клиенти/потрошувачи
Предизвиците во реализација на наставните програми за новиот профил во интерес на учениците се појдовна точка за идна соработка со надворешниот соработник, предавачот м-р Даријан Трајанов.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *