На ден 13.05.2023 година на Државен натпревар по географија во категорија Средни стручни училишта, учениците од нашето училиште СЕПУГС,,Васил Антевски Дрен,, Скопје под менторство на проф.Елизабета Брсакоска Георгиевска освоија :
  1. Ангела Трпеска I место
  2. Мила Ѓорѓиевска II место
  3. Надица Митева III местo
Честитки за постигнатиот успех на државниот натпревар

На ден 14.05.2023 година се одржа ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР за средно образование, организиран од Здружението на музички педагози на Македонија.

Наш претставник беше Етно бендот составен од учениците: Јована Стојковска I-12, Јован Василевски III-1 и Иван Јанковски (I-2) под менторство на професорот Кристијан Стојановски. Учениците беа единствениот училишен бенд од Скопје кои успеаја да учествуваат на Државниот натпревар. Се претставија со две Македонски народни песни и се закитија со ПРВО МЕСТО.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *