Група ученици од СЕПУГС “Васил Антевски- Дрен” имаа можност на 09.10.2023 во Netaville да присуствуваат на емитување на филмот “The YouТube Effect” ▶️
Филмот е истражување на големото влијание на YouTube врз нашите животи, што ги отвора очите, по неговиот подем и трансформацијата од скромно потекло во револуционерна сила со силно влијание врз тоа како го доживуваме светот. Со ексклузивен пристап до основачите и најголемите ѕвезди на YouTube, филмот претставува остроумен и провокативен поглед на платформата длабоко навлезена во нашите животи.
Учениците имаа можност да се описменат медиумски, дигитално и направат критички осврт и анализа на содржините на социјалните мрежи. Воедно, можеа да развијат претприемнички идеи и визија за успешен бизнис.
❓️️ По проекцијата следеше Q&A онлајн сесија во живо со продуцентот Gale Anne Hurd (Terminator, Aliens, The Walking Dead and others), актерот/режисер Alex Winter (The Panama Papers, Zappa, the Bill & Ted franchise, The Lost Boys and others).

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *