На 13.10.2023 г. во нашето училиште се одржа настан Erasmus Days на тема: “Dren experiences Erasmus”. За оваа активност поголем дел од учениците, досегашни учесници на Еразмус мобилностите, подготвија видеа каде говорат за искуствата кои ги стекнале на проектните активности. Овој настан претставуваше можност за промовирање на Еразмус+ програмата и придобивките од неa пред учениците од прва година кои се запознаваа со програмата и можностите кои ги нуди.
Покрај видеото беше прикажана и презентација за Еразмус+ програмата; спроведен Kahoot квиз, како и завршна ликовна изложба инспирирана од настанот : денови на Еразмус+. Наставници кои беа одговорни за настанот: м-р Радојка Хелман Денковска, м-р Драгана Ѓореска и м-р Теодора Паскалова Вучкова

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *