СЕПУГС “Васил Антевски – Дрен” им посака добредојде на своите ученици со настан во кој учествуваа наши поранешни, сегашни и идни ученици.

✨ВАШИОТ СОН Е НАШ ПРЕДИЗВИК
СЕПУГС “Васил Антевски – Дрен” им посака добредојде на своите ученици со настан во кој учествуваа наши поранешни, сегашни и идни ученици.
‍Јована Петровска –претставник од Ученичката заедница им посака добредојде на учениците од прва година и раскажа што за неа значи училиштето и како таа ги поминува училишните денови.
Прoфесор д-р Александра Максимовска, редовен професор на Правниот факултет “Јустинијан Први”, зборуваше како нејзиниот сон станува реалност, реализиран уште од средношколските клупи како наш ученик. ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО ВАСИЛ АНТЕВСКИ – ДРЕН, МЕСТОТО КАДЕ ШТО ВАШИОТ СОН МОЖЕ ДА ПОЧНЕ ДА СЕ ОСТВАРУВА, им порача Александра на нашите ученици
‍Во духот на новиот предизвик, нашиот нов профил – техничар за дигитален маркетинг и е трговија, Војдан Карапетковски, извршен директот на КАРА5 – Агенција за дигитал маркетинг и Менаџер на годината до 40 години, ги сподели своите искуства и предизвици на патот кон успехот и им порача на учениците дека се е можно доколку се сака. Тој е првиот приватен донатор кој во време на пандемија донираше таблети за социално загрозените ученици и вети дека на ученик на генерација 2022/2026 традицијата ќе ја продолжи со подарок компјутер за најдобриот.
СЕКОЈ СОН Е ВОЗМОЖЕН, ДОКОЛКУ ВЕРУВАМЕ ВО СЕБЕ, РАБОТИМЕ ПОСВЕТЕНО И УЧЕСТВУВАМЕ ВО СИТЕ НАСТАВНИ И ВОННАСТАВНИ АКТИВНОСТИ е заедничка порака од нашите гости, поранешни ученици на СЕПУГС “Васил Антевски – Дрен”.
‍‍Драги наши ученици, Ви поскауваме успешен и среќен почеток на новата учебна година
Бидете храбри, посветени и упорни во остварувањето на своите цели!
Директор
М-р Тања Јовановска

СООПШТЕНИЕ: Прв наставен ден од учебната 2022/23 година

На 01.09.2022г. – четврток – прв наставен ден од учебната 2022/23 година, наставата ќе се одвива по следниот распоред:

ПРВА година…………………………………………….9:00 часот

  • НАПОМЕНА: Учениците од ПРВА година да понесат со себе една мала слика за возниот билет од ЈСП.

ВТОРА година………………………………………… 10:00 часот

ТРЕТА и ЧЕТВРТА година………………………..11:00 часот

ВИ ПОСАКУВАМЕ УСПЕШНА и СРЕЌНА 2022/2023 учебна година!

ИМАТЕ САМО УШТЕ ЕДНА МОЖНОСТ ДА СТАНЕТЕ ДЕЛ ОД НАШАТА ОБРАЗОВНА ИНСТИТУЦИЈА, А СО ТОА И ДЕЛ ОД ИДНАТА ЕКОНОМСКА И ПРАВНА ЕЛИТА!

ИМАТЕ САМО УШТЕ ЕДНА МОЖНОСТ ДА СТАНЕТЕ ДЕЛ ОД НАШАТА ОБРАЗОВНА ИНСТИТУЦИЈА, А СО ТОА И ДЕЛ ОД ИДНАТА ЕКОНОМСКА И ПРАВНА ЕЛИТА!
ТРЕТОТО ЕЛЕКТРОНСКО ПРИЈАВУВАЊЕ е на 28.06.2022, а доставувањето на документите на 29.06.2022.
ВЕ ОЧЕКУВАМЕ!

Прелиминарна ранг листа за упис во СЕПУГС „Васил Антевски Дрен“ – Скопје

Почитувани ученици, СИТЕ кои аплициравте за упис во СЕПУГС „Васил Антевски Дрен“ – Скопје, во текот на следните два дена (четврток и петок) треба да ги доставите документите во училиштето без оглед на пресметаните бодови на прелиминарната ранг листа, за да се финализира апликацијата за упис на ученици.

Конечната ранг листа ќе биде објавено најдоцна до 12:00 часот на 18.06.2022 година.

Прелиминарни ранг листи

Започни со пополнување на апликацијата за упис во средно училиште?

Започни со пополнување на апликацијата за упис во средно училиште?

Нарави го тоа денес преку новата платформа за уписи во средно обрзование!

✅ Кликни на линкот ➡️ https://e-uslugi.mon.gov.mk

✅Креирај профил како ученик со твојот е-маил од платформата www.schools.mk

✅Пополни ги сите потребни податоци и прикачи ги потребните документи

✅Притисни АПЛИЦИРАЈ

✅Испечати ја потврдата која потоа треба да се приложи во одбраното училиште

 

📢 За првото пријавување на учениците во конкурсниот рок, Порталот ќе биде отворен од 10.06.2022 (10.00 часот). Учениците ќе може да ги пополнуваат своите пријави (апликации) заклучно со 15.06.2022 (најдоцна до 15.00 часот), после што системот ќе биде затворен за аплицирање.
*Овој производ е подготвен во рамки на проектот „Дигитални услуги во сектор образование – фаза 2“, финансиран од Владата на Обединетото Кралство, со поддршка на Британската амбасада во Скопје. Мислењата и ставовите наведени во оваа содржина не ги одразува секогаш мислењата и ставовите на Британската Влада.

Запиши се во средно образование ДЕНЕС!

Запиши се во средно образование ДЕНЕС!

Новата платформа за уписи во средни училишта овозможува брз и едноставен процес.

Креирај профил на платформата ➡️ https://e-uslugi.mon.gov.mk со твојот е-маил од www.schools.mk и започнете со пополнување на апликацијата.

Не заборавај да ја испечатиш потврдата која по аплицирањето ќе треба да ја приложиш во одбраното училиште.

📢 За првото пријавување на учениците во конкурсниот рок, Порталот ќе биде отворен од 10.06.2022 (10.00 часот). Учениците ќе може да ги пополнуваат своите пријави (апликации) заклучно со 15.06.2022 (најдоцна до 15.00 часот), после што системот ќе биде затворен за аплицирање.
*Овој производ е подготвен во рамки на проектот „Дигитални услуги во сектор образование – фаза 2“, финансиран од Владата на Обединетото Кралство, со поддршка на Британската амбасада во Скопје. Мислењата и ставовите наведени во оваа содржина не ги одразува секогаш мислењата и ставовите на Британската Влада.