Гимназија, музичко училиште, фискултурно училиште… Каде планираш да се запишеш?

Одбери го училиштето кое најмногу го сакаш и пополни ја апликацијата за запишување во истото!

✅ Кликни на линкот ➡️ https://e-uslugi.mon.gov.mk

✅Креирај профил како ученик со твојот е-маил од платформата www.schools.mk

✅Пополни ги сите потребни податоци и прикачи ги потребните документи

✅Притисни АПЛИЦИРАЈ

✅Испечати ја потврдата која потоа треба да се приложи во одбраното училиште

📢 За првото пријавување на учениците во конкурсниот рок, Порталот ќе биде отворен од 10.06.2022 (10.00 часот). Учениците ќе може да ги пополнуваат своите пријави (апликации) заклучно со 15.06.2022 (најдоцна до 15.00 часот), после што системот ќе биде затворен за аплицирање.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *